Koks
voor koks

Personeel met horeca-ervaring

Een leverancier met diepgang

Elke gepassioneerde kok zet zijn gasten graag het beste voor. En wij delen die hartstocht. Iedereen binnen ATL Seafood heeft een horeca achtergrond. Onze vertegenwoordigers werkten als chef-kok in hotels, brasserieën en sterrenrestaurants. Die ervaring gebruiken we graag in uw voordeel.

Een product met diepgang

Elk van onze producten heeft een verhaal. Want waar wordt de dorade gevangen? En hoe wordt zeekraal geoogst? Onze vertegenwoordigers vertellen u graag alles over de bron van onze producten. Zo kunt u deze kennis weer doorspelen aan uw klanten. 

Recepten van onze klanten

Bent u op zoek naar visrecepten? Bij ATL Seafood bent u op de juiste plek. Hier vindt u wat suggesties van zowel horecachefs als  thuiskoks. Als u op zoek bent naar menusuggesties, denken onze koks graag met u mee. Neem eens contact op met uw vertegenwoordiger of met het kantoor, dan bedenken we samen heerlijk, bijzonder menu Heeft u een recept dat u graag wil delen? Wij zien de foto’s graag! Stuur ons dan een mail.

In gesprek met Patrice Melein

Eén van onze langstzittende accountmanagers is Patrice Melein. Patrice heeft 22 jaar in de keuken gestaan en is inmiddels al 10 jaar een belangrijke schakel binnen ATL Seafood. 

“Ik heb altijd al geweten dat ik kok wilde worden. Ik ben daarom ook op jonge leeftijd, mijn 14e, begonnen in de keuken. Vanaf dat punt in mijn leven is mijn carrière snel gaan lopen.Van het koken in een Grand Café als sous-chef naar chef-kok in een restaurant die in de Lekker top 100 stond. Op een gegeven moment wilde ik kijken wat de management kant van het vak inhield. Ik werd gevraagd als sous-chef van het Krasnapolsky hotel in Amsterdam en heb daar een groot team van 38 koks mogen leiden.”

Die managementrol beviel goed. Zo goed, dat hij ook bij andere bedrijven aan de slag ging in vergelijkbare functies. Zo werkte hij onder andere als executive chef en Food & Beverage manager bij verschillende bekende horecazaken in Amsterdam. “Op een gegeven moment stond ik voor de keus: blijf ik dit doen, of ga ik op zoek naar meer contact met andere mensen? Het laatste was iets dat ik als kok miste. Van mijn oud leverancier ATL Seafood kreeg ik een baan aangeboden. Mijn intentie was om het uit te proberen. Inmiddels zijn we 10 jaar verder.”

Waarom hij zo lang is blijven hangen? “Koken is en blijft mijn passie. En in mijn werk bij ATL Seafood werk ik dag in dag uit vanuit deze passie. Ik spreek veel met chefs, denk mee in het menu, denk mee in oplossingen en probeer andere chefkoks te inspireren. Ook hou ik me graag bezig met de nieuwste trends. En omdat ik in veel verschillende keukens kom, ben ik er erg snel van op de hoogte. Ik sta dichter bij de horeca dan ooit.” Eens een kok, altijd een kok.

Weten waar de vis vandaan komt

Verse vis van de bron

Altijd al benieuwd geweest naar het bedrijf achter uw dagelijkse visleveringen? Koen, Patrice en Duncan nemen u, vanachter uw scherm, mee in de wondere wereld van visproducten. Tijdens de VisVlogs gaan ze langs bij onze leveranciers, zodat u precies weet waar uw product vandaan komt. Kookinspiratie nodig? Onze koks inspireren je graag met hun ‘Koken met…’ video’s.