Bereiding

Bereiding van de caesar salade met makreel:

  • Snij de makreelfilets in stukken
  • Kook de eieren naar wens
  • Snijd het brood in stevige croutons
  • Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en knoflook en bak het brood lekker krokant in de olie
  • Maak van de mayonaise, citroensap, knoflook, ansjovis en parmezaans kaas een gladde dressing met een staafmixer
  • Haal de blaadjes sla los en maak ze schoon. Snijd de avocado’s in plakjes, verdeel de sla en avocado over 4 borden
  • Pel de eieren, halveer ze en verdeel samen met de makreel en de Caesar dressing op de salade
  • Garneer met de knoflookcroutons, en wat extra dressing

Serveer de salade op een mooi bord en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Goed om te weten

Dit recept is geschikt voor 4 personen. Ik heb gekozen voor makreel, maar je kunt ook kiezen voor gerookte paling, zalm, Hollandse garnalen, forelfilet en zelfs gerookte heilbot.

Je kunt ook hele gerookte makrelen gebruiken en deze zelf schoonmaken. Of kies voor gerookte makreelfilets met een smaakje: makreelfilet met paprika of met peper. Een slimme tip: gebruik handschoenen, zo voorkom je dat je handen nog lange tijd naar makreel ruiken.

 

 

Dit is een recept van:

Thomasina Miers, moeder, kok, co-founder van Wahaca.

Foto: Yuki Sugiura/The Guardian. Styling: Aya Nishimura