Bereiding

Voorbereiding

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200┬░C. Kook daarna de aardappels tot ze bijna gaar zijn. Daarna giet je ze af en mogen ze even afkoelen en kun je ze in plakken snijden. In de tussentijd kun je vast de:

  • sjalotten schillen en snijden
  • knoflook fijn persen
  • paprika in stukjes snijden
  • cherrytomaten in partjes snijden
  • courgettes in kleine blokjes snijden

Verhit in een koekenpan wat olijfolie en fruit de sjalotten op ene laag vuur in 10 minuutjes glazig. Voeg daarna al roerend de knoflook toe en laat weer 10 minuten pruttelen.

De ovenschaal vullen

Vet een grote ovenschaal in en bedek de bodem met de aardappelschijven. Bedek dit met de helft van het sjalotten- en knoflookmengsel en breng eventueel op smaak met wat zout. Leg nu de dorades erop met de tijm en het laurierblad. Vul de ruimte naast de vissen op met de cherrytomaten, paprika en courgettes. Verdeel hier de rest van het mengsel overheen, samen met een snufje zeezout en besprenkel alles met wat olijfolie.

De dorade moet 30 minuten in de oven. Zo zet je een makkelijke, gezonde en snelle maaltijd op tafel! Eet smakelijk!

Goed om te weten

Dit recept is voor 2 personen, je kunt het makkelijk aanpassen naar meer personen. Je kunt 1 vis per persoon rekenen.

Dit is een recept van: Janneke

Een vaste webshopbesteller.