Bereiding
Voorbereiding
- Haal de vongole uit het net, zet onder water. Verwijder de schelpen die kapot zijn en open blijven staan.
- Haal de peterselieblaadjes van de takjes. Snijd de takjes en de blaadjes fijn, houd apart
- Pers de knoflook fijn (Ik heb altijd een potje verse knoflook in huis, van Sum & Sam, ideaal)
- Zet een pan water op het vuur voor de spaghetti
Bereiding
- Doe de spaghetti in de pan, voeg voldoende zout toe
- Verwarm een pan met stevige bodem, een hapjespan of stoofpan van minimaal 24 cm breed
- Doe vier eetlepels olijfolie in de warme pan (niet heet)
- Voeg de knoflook, fijngesneden peterselie takjes en chilivlokken toe. De geur is nu al onweerstaanbaar.
- Haal de vongole uit het water en voeg ze voorzichtig toe aan de pan
- Schenk de witte wijn erbij en zet het vuur hoog. Doe het deksel op de pan.
- Zet na 4 minuten het vuur uit, de schelpjes zijn geopend
- De pasta is inmiddels gaar, giet deze af
- Voeg de dampende pasta met de citroensap, peterselieblaadjes en boter toe aan de vongole.
Nog even goed de smaken met elkaar vermengen en je kunt aan tafel!