Bereiding

Voorbereiding

  • Haal de vongole uit het net, zet onder water. Verwijder de schelpen die kapot zijn en open blijven staan.
  • Haal de peterselieblaadjes van de takjes. Snijd de takjes en de blaadjes fijn, houd apart
  • Pers de knoflook fijn (Ik heb altijd een potje verse knoflook in huis, van Sum & Sam, ideaal)
  • Zet een pan water op het vuur voor de spaghetti

Bereiding

  • Doe de spaghetti in de pan, voeg voldoende zout toe
  • Verwarm een pan met stevige bodem, een hapjespan of stoofpan van minimaal 24 cm breed
  • Doe vier eetlepels olijfolie in de warme pan (niet heet)
  • Voeg de knoflook, fijngesneden peterselie takjes en chilivlokken toe. De geur is nu al onweerstaanbaar.
  • Haal de vongole uit het water en voeg ze voorzichtig toe aan de pan
  • Schenk de witte wijn erbij en zet het vuur hoog. Doe het deksel op de pan.
  • Zet na 4 minuten het vuur uit, de schelpjes zijn geopend
  • De pasta is inmiddels gaar, giet deze af
  • Voeg de dampende pasta met de citroensap, peterselieblaadjes en boter toe aan de vongole.

Nog even goed de smaken met elkaar vermengen en je kunt aan tafel!

Goed om te weten:

Dit recept voor Spaghetti Vongole is als voorgerecht voldoende voor 4 en als hoofdgerecht voor 2 personen. Maak je een dubbele portie? Verdubbel het recept en gebruik dan ook 1 kilo mosselen.

Een goede voorbereiding is essentieel, want de bereiding gaat razendsnel!

Dit is een recept van:

Michiel, een vaste webshopbesteller uit Heerhugowaard.