Van zee

naar keuken

Dit is hoe wij werken

Wij zijn ATL Seafood

De allerbeste vis leveren aan horeca en catering, dát is de missie van ATL Seafood. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, net als betrouwbaarheid, creativiteit, flexibiliteit en duurzaamheid. Onze vis wordt dagelijks vers gevangen en gekocht op de verschillende visafslagen. Verser kan dus niet! ATL Seafood levert ook vis uit andere delen van de wereld, die met de grootste zorg wordt ingekocht.

ATL Seafood heeft een rijke historie in het leveren van vis en visproducten aan hotels, restaurants en bedrijfs- en partycatering. Tel daar bij op dat vrijwel alle medewerkers hun sporen hebben verdiend binnen de horeca en/of de visbranche en dus kunt u begrijpen dat u bij ATL Seafood aan het juiste adres bent.

Koks voor Koks

Een goede kok heeft een oneindige passie voor verantwoorde en lekkere ingrediënten en wil zijn gasten uitsluitend het beste voorzetten. Maar de consument is kritisch, de concurrentie groot. Wij van ATL Seafood helpen koks de beste te zijn én te blijven, zodat uw gasten tevreden het restaurant verlaten en graag bij u terugkomen. 

Naast viskennis hebben veel van onze medewerkers hun roots in de keuken. Onze eigen koks delen de passie van de koks in de restaurants en begrijpen als geen ander wat voor u belangrijk is. Samen met u zorgen zijn voor een optimale afstemming en natuurlijk denken zij graag met u mee. Of dat nu gaat over een nieuwe menukaart, bereidingen of logistieke afstemming.

 

Verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen maakt deel uit van de werkwijze van steeds meer koks én van de strategie van ATL Seafood. In ons hele productieproces houden wij rekening met het milieu. Zo proberen we het energie- en watergebruik zoveel mogelijk te beperken, scheiden we onze afvalstromen en verwerkt onze partner Bellamy’s veel van onze visresten tot culinaire en verantwoorde soepen en sauzen.

Verder is ons hele proces onderworpen aan een kwaliteitssysteem om de voedselveiligheid te garanderen. ATL Seafood is FSSC22000 gecertificeerd, het certificatieprogramma dat foodproducten wereldwijd accrediteert. Hiermee heeft u de garantie dat ons hele proces van inkoop tot en met de levering in uw keuken, voldoet aan de actuele wet- en regelgeving.

Duurzaam van
zee naar de keuken

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is vanzelfsprekend ook duurzaam ondernemen. Naast de zorg voor onder meer het milieu en de mens, valt daarbinnen ook het steeds verder verduurzamen van het visaanbod. Op deze wijze voedselbronnen kunnen veilig stellen voor toekomstige generaties

Zo zijn wij MSC- en ASC gecertificeerd en ondersteunen wij initiatieven als Greenkey, de Good Fish Foundation en de Viswijzer. Voor u als kok en voor uw gasten is de certificering een verzekering dat de vis die u presenteert en die uw gasten eten ook echt afkomstig is uit duurzame visserij.

Vis van ATL Seafood is dus niet alleen een goede en lekkere keuze, maar ook een duurzame! Dat zullen uw gasten zéker waarderen.

Het proces

Inkoop

Bij de visafslag wordt elke dag opnieuw verse vis ingekocht. De gekochte vis wordt door ons gecontroleerd op kwaliteit en hoeveelheid en wordt vervolgens geregistreerd. Bij eventuele afwijkingen weigeren we de vis.

Opslag

Alle ontvangen verse vis en visproducten worden na ontvangstcontrole opgeslagen in onze koelcellen. Kreeften worden direct na ontvangst in onze speciale homariums geplaatst waar zij tot rust komen en verwateren.

Fileren en portioneren

Onze eigen fileerders fileren de vis. Wenst u porties van een bepaald gewicht, dan portioneren we de filets voordat we ze verpakken en aanleveren. Visrestanten als koppen, graten en snippers, worden zoveel mogelijk gebruikt voor het maken van soepen en sauzen.

Verpakken

ATL Seafood heeft verschillende manieren om de vis te verpakken. Deze is afhankelijk van de vissoort en de wens van de klant. Wij gebruiken hiervoor handzame en hersluitbare verpakkingen. Grotere vissen verpakken we direct in fusten voorzien van een fustzak. Ook is het mogelijk om vis op ijs te leveren. Elke verpakking wordt voorzien van een label met een daarop relevante informatie waaronder artikelomschrijving, aantallen en gewicht, allergenen en de houdbaarheidsdatum.

Distributie

De vis is nu klaar om vervoerd te worden. Wij beschikken hiervoor over een uitgebreid en modern koelwagenpark. Onze chauffeurs leveren uw bestelling af tot in uw keuken en nemen samen met u de zending door. Zo zijn we er zeker van dat u dat krijgt wat u heeft besteld en van ons verwacht. Topkwaliteit uit alle zeeën.