Van zee

naar keuken

Dit is hoe wij werken

Wij zijn ATL Seafood

De allerbeste vis leveren aan horeca en catering, dát is de missie van ATL Seafood. Naast kwaliteit staan wij voor de waarden betrouwbaarheid, creativiteit, flexibiliteit en duurzaamheid. Onze vis wordt dagelijks vers gevangen en gekocht op de verschillende visafslagen. Verser kan niet! ATL Seafood levert ook vis uit andere delen van de wereld. We kopen met de grootste zorg in. 

ATL Seafood heeft een rijke historie in het leveren van vis en visproducten aan hotels, restaurants en bedrijfs- en partycatering. Tel daarbij op dat vrijwel alle medewerkers hun sporen hebben verdiend binnen de horeca en/of de visbranche. U begrijpt het al: bij ATL Seafood bent u aan het juiste adres.  

Koks voor Koks

Een goede kok heeft een oneindige passie voor verantwoorde en lekkere ingrediënten. Hij wil zijn gasten uitsluitend het beste voorzetten. Maar de consument is kritisch, de concurrentie groot. Wij van ATL Seafood helpen koks de beste te zijn én te blijven. Zodat uw gasten tevreden het restaurant verlaten en graag bij u terugkomen. 

Naast viskennis hebben veel van onze medewerkers hun roots in de keuken. Onze eigen koks delen de passie van de koks in de restaurants. Zij begrijpen als geen ander wat voor u belangrijk is. Samen met u zorgen zij voor een optimale afstemming en natuurlijk denken zij graag met u mee. Of het nu gaat over een nieuwe menukaart, bereidingen of logistieke afstemming.

Verantwoord ondernemen

Bij steeds meer koks maakt maatschappelijk verantwoord ondernemen deel uit van hun werkwijze. Het is ook een belangrijk onderdeel van de strategie van ATL Seafood. In ons hele productieproces houden wij rekening met het milieu. Zo proberen we het energie- en watergebruik zoveel mogelijk te beperken, scheiden we onze afvalstromen en verwerkt onze partner Bellamy’s veel van onze visresten tot culinaire en verantwoorde soepen en sauzen.

Ons hele proces isonderworpen aan een kwaliteitssysteem om de voedselveiligheid te garanderen. ATL Seafood is FSSC22000 gecertificeerd. Dit is het certificatieprogramma dat foodproducten wereldwijd accrediteert. Hiermee heeft u de garantie dat ons hele proces voldoet aan de actuele wet- en regelgeving. Van inkoop tot en met de levering in uw keuken. Bekijk hier ons assortiment of ga meteen naar de weekaanbieding.  

Duurzaam van
zee naar de keuken

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is vanzelfsprekend ook duurzaam ondernemen. Naast de zorg voor het milieu en de mens, valt daarbinnen ook het steeds verder verduurzamen van het visaanbod. Op deze wijze kunnen wij voedselbronnen veiligstellen voor toekomstige generaties. 

Zo zijn wij MSC- en ASC gecertificeerd en ondersteunen wij initiatieven als Greenkey, de Good Fish Foundation en de Viswijzer. De certificering verzekert u ervan dat de vis die u presenteert ook écht afkomstig is uit duurzame visserij.

Vis van ATL Seafood is dus niet alleen een goede en lekkere keuze, maar ook een duurzame! Dat zullen uw gasten zéker waarderen.

Het proces

Inkoop

Bij de visafslag, slechts twee straten verderop, kopen we elke dag de verse vis in. De gekochte vis wordt door ons gecontroleerd op kwaliteit en hoeveelheid en wordt vervolgens geregistreerd. Bij eventuele afwijkingen weigeren we de vis.

Opslag

Alle ontvangen verse vis en visproducten worden na ontvangstcontrole opgeslagen in onze koelcellen. Kreeften worden direct na ontvangst in onze speciale homariums geplaatst. Hierin kunnen ze tot rust komen en verwateren. 

Verwerking

Onze eigen fileerders fileren de vis. Wenst u porties van een bepaald gewicht, dan portioneren we de filets voordat we ze verpakken en aanleveren. Visrestanten als koppen, graten en snippers, worden zoveel mogelijk gebruikt voor het maken van soepen en sauzen.

Verpakken

ATL Seafood heeft verschillende manieren om de vis te verpakken. Deze is afhankelijk van de vissoort en de wens van de klant. Wij gebruiken hiervoor handzame en hersluitbare verpakkingen. Grotere vissen verpakken we direct in fusten voorzien van een fustzak. Ook is het mogelijk om vis op ijs te leveren. Elke verpakking wordt voorzien van een label met daarop relevante informatie zoals artikelomschrijving, aantallen, gewicht, ingrediënten, allergenen en de houdbaarheidsdatum.

Distributie

De vis is nu klaar om vervoerd te worden. Wij beschikken hiervoor over een uitgebreid en modern koelwagenpark. Onze chauffeurs leveren uw bestelling af tot in uw keuken en nemen samen met u de zending door. Zo zijn we er zeker van dat u dat krijgt wat u heeft besteld en van ons verwacht. Topkwaliteit uit alle zeeën.