Bereiding

Bereidingswijze

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper. Snipper de peper.

Doe de gamba’s samen met de limoenzest, rode peper, en eiwit in de keukenmachine en maal tot alles fijngemalen is.

Pak de gehaktmolen erbij en schuif de schapensnaar voorzichtig om het uiteinde. Schep het gambamengsel in de molen en stamp rustig aan. Maak worstjes van ongeveer 40 gram.

Heb je alle worstjes gevuld dan vouw je ze één voor één voorzichtig dubbel en bind je ze op. Knip ze daarna voorzichtig los.

Vul de rookoven met rookmot en leg de worstjes erin. Laat ze één minuut goed roken. Haal de deksel eraf en laat ze eventjes rusten.

Bewaar de worsten in de koeling (of vriezer) of bereid ze gelijk door ze vier minuten te wellen.

Benodigdheden

Naast de ingrediënten en een half uurtje tijd heb je verder een rookoven, een keukenmachine, een gehaktmolen en keukentouw nodig.

Dit is een recept van:

Rensje van The Food Club in Utrecht. Bezoek voor meer informatie de website of de facebookpagina.