Bereiding
Zeeduivel
Meng het zeezout, de lichte basterdsuiker, de witte wijn, limoenzest, citroenzest en de sinaasappelzest.
Maak de zeeduivelfilets schoon met een scherp fileermes, alle vliesjes goed verwijderen en zet ze onder de pekel.
Haal de filets na 12 uur uit de pekel en spoel de filets zeer grondig af met koud water.
Rol strak op in plasticfolie zodat een mooie rechte rol ontstaat en vries deze licht aan voor het snijden.
Dressing
Draai de gember en citroensap fijn in de magimix/blender of met de staafmixer. Voeg al draaiend langzaam de olie toe. Dressing goed schudden voor gebruik.
Hangop
Laat de yoghurt een nacht (min. 4 uur) uitlekken op een schone theedoek in een zeef. Roer de suiker, 1 citroen en 1 limoen zest door de hangop. Klop de room lobbig (half geklopt) en spatel door de hangop heen.
Dadelcrème
Laat de dadels weken onder kokend water en draai daarna dadels met het water fijn tot een gladde crème.