Bereiding
Makreel tartaar
Maak de makreel rauw aan met limoen zest en sap, gele curry saus, basilicum crème, koriander olie. Rol deze daarna in zoet zure rettich.
Koreanderolie
Blancheer de koriander en koel dit vervolgens af met ijswater. Knijp de koriander zo droog mogelijk uit. Snij vervolgens de koriander iets fijner. Voeg de olie toe en draai het geheel in de thermomix zonder temperatuur net zo lang tot de olie en koriander gaan schiften. Laat de massa in een doek twee dagen uitleggen. Vacumeer de massa vervolgens en vries deze in.
Gele curry pasta
Stoof de gember, prei, ui, rode peper en Laos droog. Zet daarna de gele curry pasta aan. Voeg als laatst de appelsap, kip fond en kokosmelk toe en laat dit trekken.
Basilicum crème
Meng het eiwit, sushi azijn en een snufje zout in een klein hoedje. Voeg daarna druppelsgewijs de basilicum olie toe en blijf met de staafmixer de massa mengen. Beng de massa op smaak. Debarrasseer vervolgens de massa in een spuitzak.