Bereiding

Zalm

Leg de zalm op het vel en bestrooi de bovenzijde met zout en eventueel nog wat peper.

Doe voor de marinade de citroenschil, de sinaasappelschil, dille, koriander en 4 grote scheppen grove mosterd in een blender en mix dit tot een homogene massa.

Smeer de zalm flink in met ongeveer 3/4 van de mosterdmarinade.

Leg de zalm met de ingesmeerde zijdes op elkaar, plaats ze in een schaal, dek dit af en leg er een flink gewicht op.

Plaats de schaal in de koelkast en laat dit 48 uur marineren.

Haal de zalm uit de koelkast en snijd het vel samen met de bruine vetlaag er af.

Mosterd/creme fraiche dressing

Meng 3 eetlepels creme fraiche met het restant van de mosterdmarinade.

Serveertip:

Snijd de zalm in dunne plakjes (dit kan recht of getrancheerd). Leg voor een voorgerecht 4 of 5 plakjes naast elkaar op een bord en dresseer de mosterd/creme fraiche dressing er naast. Leg op de plakjes zalm een plakje radijs, wat wakamesalade, rode ui en haringkuit.

Wil je zien hoe dit gerecht wordt bereid? Bekijk dan de speciale vlog die we voor je hebben gemaakt.

Dit is een recept van:

Patrice Melein, accountmanager bij ATL Seafood en voorheen chefkok bij diverse restaurants in de regio Amsterdam.